Cleuren Cuvees
PITT.

Na het succes van POMM. lanceren we met trots ook een tweede product, PITT. genaamd. Het betreft producten afkomstig van kwaliteitsdestillaten van basisciders, die samen onze productlijn van ‘appelspirits’ vormen.


PITT. wordt net als POMM. gemaakt door een unieke blend van basisciders. Waar deze bij POMM. na fermenteren geassembleerd worden naargelang de gewenste smaak, gaan we bij PITT. nog een stapje verder door deze ciders afzonderlijk te destilleren. Zo kunnen we daarna met de beste basisdestillaten PITT. samenstellen. Enkel de meest verfijnde destillaten worden geselecteerd en vormen in bepaalde verhouding de basis voor PITT. Na versnijden van deze selecties komt PITT. het best tot zijn recht in een alcoholpercentage van 39%. Deze selectiviteit resulteert in een zuiverheid en complexiteit in zowel geur als smaak die van PITT. het ideale hoogwaardige digestief maken.

PITT

RED PITT.


De overige destillaten worden gebruikt om een high-end alternatief te bieden voor borrels en shots. Bij Red PITT. worden de basisdestillaten vervolmaakt door er natuurrood appelsap aan toe te voegen. We krijgen hierdoor een rode spirit van 27,7% die balanceert tussen zoet en zuur met een intense afdronk. Een shot ontwikkeld voor fijnproevers. Als knipoog naar de wetenschappelijke grondslag van CleurenCiders wordt Red PITT. geserveerd in een proefbuis.

Voor het verkrijgen van de basisdestillaten werkt CleurenCiders transregionaal samen met Mwórveld Distillery.

RED PITT