Cleuren Cuvees
POMPAGNE

POMPAGNE
Waarom POMPAGNE vervangen werd door POMM.

Ben jij hier terecht gekomen via een reportage van TVL? Dan ben je zeker aan het juiste adres! In deze reportage sprak de gids steeds over POMPAGNE, maar ze bedoelde eigenlijk onze appelschuimwijn POMM. Hieronder lichten we graag even toe waarom we de naam POMPAGNE niet langer gebruiken.

Volgens de originele planning zou CleurenCiders in december 2020 POMPAGNE gelanceerd hebben. Dit is echter anders gelopen. ‘Comité Champagne’ had ons namelijk een verzoek heeft gestuurd om de naam POMPAGNE onmiddellijk in te trekken. Toen we dit vernamen kwam dit eerst erg hard aan, omdat we er op voorhand alles aan hadden gedaan om uit het vaarwater van Champagne te blijven. We lieten ons namelijk professioneel begeleiden in de registratie van de naam POMPAGNE. Ondanks de overtuiging van zowel onszelf als onze (juridische) adviseurs dat Comité Champagne haar zaak niet hard kan maken, konden we de kosten van een rechtszaak niet dragen en hebben we op dat moment de optie niet om onszelf te verdedigen. Toch wilden we ons niet uit ons lood laten slaan en zijn we een zoektocht begonnen naar een nieuwe naam. En met succes!


Dankzij een campagne op sociale media, zijn we uiteindelijk tot een  fantastische nieuwe naam gekomen. Vandaag mogen we onze bijzondere appelbubbels POMM. noemen! Ontdek hier meer over onze bijzondere appelschuimwijn.